به نظر شما عدد 666یک عدد شیطانی است؟ آیا دوست دارید 3عدد آخر پلاک خودروی شما به عدد ۶۶۶ ختم شود؟ یا این عدد در آدرس منزل شما وجود داشته باشد؟ عدد ۶۶۶ در برخی فرهنگها، یک کد مخفی است که به شیطان نسبت داده میشود.
در بخشی از کتاب مقدس مسحیت (انجیل) آمده: در اینجا خرد وجود دارد. بگذار کسی که خرد دارد، عدد یک موجود حیوان صفت را پیدا کند، زیرا این عدد فقط به یک فرد مربوط میشود و این عدد، ۶۶۶ است.
بر اساس تفاسیر متعدد این عبارت، به نظر میرسد عدد ۶۶۶ با لوسیفر (نام شیطان در روایتهای مسیحی) در ارتباط باشد. اما هنگامیکه به کتاب مقدس و زمینه تاریخی آن عمیق تر نگاه میکنیم، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد از این شمارهها استفاده شده تا به خوانندگان مسیحی، یک پیغام رمزگذاری شده بفرستد.
وقتی حروف نیز عدد هستند.
بر اساس تفاسیری که از این عبارت نقل شده
این عبارت به یک موجود حیوان صفت و بزرگ اشاره دارد که از دل زمین برمیخیزد، این موجود قدرتهای ماوراءالطبیعه دارد و میخواهد، همه با عدد یا نام او نشانه گذاری شوند و هرکس که او را پرستش نکند، سزایش مرگ است. اما این موجود کیست؟ در طی قرنها مردم تلاش کردند تا بفهمند، آیا این موجود قبلاً روی زمین زندگی میکرده یا اینکه در آینده خواهد آمد.
کتاب مقدس ابتدا به زبان یونانی، یعنی زبان جهان مسیحیان در قرن اول و دوم بود. در یونانی هیچ عددی وجود نداشت. حداقل اعدادی نبود که امروز میشناسیم. در عوض، هر یک از حروف الفبای یونانی (و عبری) دارای عددی بود. مثلاً:
alpha = 1
beta = 2
pi = 80
psi = 700
برای مسیحیان یونانی زبان که کتاب مقدس را میخوانند، بسیار راحت میتوانستند حروف را به صورت عدد بخوانند. به این ترتیب، اعداد در بازار یا اسناد قانونی، به این شکل مورد استفاده قرار میگرفت. آنها همچنین به لطف روشی به نام ایزوپسفی، میتوانستند به راحتی عددها را به حروف برگردانند.
بازی با کلمات و اعداد در عدد ۶۶۶
ایزوپسفی، در یونانی به معنای “برابری با عدد”، روشی رایج برای بازی با کلمات در قرن اول پس از میلاد بود. روش کار به این صورت بود که مقدار عددی یک کلمه محاسبه میشد و سپس عدد کلمه یا عبارت دوم، به عدد اول اضافه میشد. تصور بر این بود، کلماتی که از نظر عددی برابر بودند، ارتباط خاصی با هم داشتند.
یکی از مشهورترین ایزوپسفیهای قرن اول توسط یک مورخ رومیبه نام ستونیوس انجام شده بود. “یک محاسبه جدید: نرو مادرش را کشت.” در این حالت، نام امپراتور “نرو” برابر بود با عدد ۱۰۰۵، یعنی همان عدد عبارت “مادرش را کشت”. برای رومیها که مشکوک بودند که امپراتور بی رحم، مادر خود را به قتل رسانده است، این ایزوپسفی یک مدرک مهم بود.
آیا عدد ۶۶۶ یک عدد کدگذاری شده بوده است؟
محققان دینی بر این باورند که هدف از عدد ۶۶۶ در انجیل این بوده که خوانندگان قرن اول، بتوانند با استفاده از روش ایزوپسفی، آن را رمزگشایی کنند. آنها معتقدند عبارت “این عدد فقط به یک فرد مربوط میشود” باید توسط اولین مسیحیان رمزگشایی میشد و آنها باید از همان اول میفهمیدند که این جمله، یک رمز است.
طبق گفته اکثر دانشمندان، ۶۶۶ یک عدد رمزگذاری شده دیگر است. این عدد به “نرو” اشاره میکند. نرو یک فرمانروای “حیوان صفت” بود که مسیحیان اولیه را در دوران امپراتوری روم، آزار و شکنجه میداد.
به اعتقاد محققان :
در نوشتههای مقدس آمده که فرشتهها و دیگر پیام آوران الهی از جملات کدگذاری شده برای رساندن منظور خود استفاده میکردند.
برای حل ایزوپسفی و اثبات برابر بودن نام نرو با عدد ۶۶۶، باید از نام کامل او یعنی “سزار نرو” در زبان یونانی استفاده کنید. اگر آن را به زبان عبری برگردانیم با عبارت “Neron Kesar” مواجه میشویم و اگر آن را رمزگشایی کنیم، به همان عدد ۶۶۶ میرسیم. البته عددی که در ابتدا به دست آمده بود ۶۱۶ بود. این اختلاف احتمالاً به دلیل نگارش متفاوت این نام در زبانهای یونانی و لاتین بود که در آن زمان، مسیحیان به این دو زبان نیز صحبت میکردند.
سایر خوانشهای عدد ۶۶۶: نقص کامل شیطان
برخی دیگر از محققان انجیل معتقدند که عدد ۶۶۶ هیچ ربطی به ایزوپسفی و رمزگشایی حروف ندارد. به نظر آنها، تکرار عدد ۶، از منظر نماد شناسی بسیار با اهمیت است. آنها میگویند، در نمادگرایی کتاب مقدس، عدد ۷ بیانگر “کمال” است. کامل بودن واقعی فقط توسط عیسی مسیح حاصل شد، که جهان را با فداکاری کامل خود نجات داد. اگر عیسی یک عدد نمادین داشت، ۷۷۷ میشد.
آنها با ارتباط دادن عدد ۶۶۶ به یک “موجود حیوان صفت”، میگویند که شیطان، در بدی و صفات حیوانی، توانسته به کامل ترین درجه دست یابد و انسانها باید مراقب ایمان خود باشند تا از شر وی در امان باشند.
همانطور که در قبل هم گفته شد عدد 666در فرهنگهای مختلف تعریف متفاوتی دارد حتی در کشور ایران یک شعر هم دارد ( 666 سه تا 6 داره بقالی سر کوچه ... )
به همین دلیل است که انسانٍ محدود نمیتواند به اسرار ماورالطبیعه دسترسی داشته باشد و راجب این مسایل فقط فرضیات بیان میشود.